Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää keskusringeistä

Navringar - 6mm

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää keskirengasrenkaista ja niiden vaikutuksesta autosi suorituskykyyn

Keskirengasrenkailla on ratkaiseva rooli autosi pyörien tasapainon ja vakauden ylläpitämisessä. Jos olet epävarma siitä, mitä keskirengasrenkaat ovat ja miten ne vaikuttavat autoosi, olet oikeassa paikassa. Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää keskirengasrenkaista ja ohjauspyörän tärinästä.

Keskirengasrenkaat tärkeinä tärinättömän ajoelämyksen takaamiseksi

Keskirengasrenkaat voivat jäädä huomiotta, mutta niillä on ratkaiseva rooli varmistettaessa tasaista ja tärinätöntä ajoelämystä. Ajaminen ilman oikean kokoisia keskirengasrenkaita voi saada autosi tärähtelemään ja värähtelemään epämiellyttävällä tavalla, erityisesti ohjauspyörässä.

Ohjauspyörän tärinä: Miksi se ilmenee ilman keskirengasrenkaita

Ajattaessa ilman keskirengasrenkaita voi johtaa siihen, että pyörä ei keskitä oikein pyörän akselille. Jos keskirengas on liian suuri verrattuna pyörän akselin keskireikään, koet tärinää ja värinää ohjauspyörässä. Nämä tärinät voivat johtua myös tasapainottamattomista pyöristä, mikä pahentaa ongelmaa.

Kuinka valita oikea keskirengaskoko

Ennen uusien keskirengasrenkaiden tilaamista on tärkeää tietää, minkä kokoisia tarvitset. Tämä voidaan tehdä helposti mittaamalla pyörän keskireiän ja navan paksuuden. Oikean kokoisten keskirengasrenkaiden käyttäminen on ratkaisevaa ohjauspyörän tärinöiden ja mahdollisten vaurioiden välttämiseksi pyörillesi. Jos sinulla on olemassa olevia renkaita viitteeksi, voit usein löytää koon renkaasta.

Plastiikki vai alumiini

Keskirengasrenkaat ovat saatavilla kahdessa päämateriaalissa: muovi ja alumiini. Molemmat materiaalit palvelevat samaa tarkoitusta, mutta niissä on joitain eroja. Useimmissa tapauksissa suosittelemme käyttämään muovisia keskirengasrenkaita. Niillä on pitkä käyttöikä ja ne eivät hapetu, mikä tekee renkaiden vaihdosta sujuvaa myös seuraavalla kaudella. Poikkeuksena voi olla kilpa-ajossa tai radalla käytettävät autot, joissa napa altistuu äärimmäisille lämpötiloille.

Yksinkertaiset vaiheet keskirengasrenkaiden asentamiseen

Keskirengasrenkaiden asentaminen pyöriin on yksinkertainen prosessi. Ensinnäkin sinun tulisi puhdistaa pyörän keskireikä perusteellisesti poistaaksesi kaiken lian ja roskan. Tarvittaessa voit käyttää hienoa hiekkapaperia tehdäksesi pinnasta sileän. Aseta sitten keskirengasrenkaat keskireiän päälle ja paina ne paikalleen. Tämän jälkeen asenna vain rengas autoon, ja olet valmis ajamaan.

Tärkeä huomautus

On tärkeää ymmärtää, että keskirengasrenkaat eivät vaikuta ET-mittaukseen eivätkä niitä saa sekoittaa tukilevyihin. Tukilevyjä käytetään joko ulkonäön muuttamiseen siirtämällä pyörät ulospäin auton rungosta tai ongelmien välttämiseen pyörien kanssa, jotka eivät sovi ulokkeiden tai jarrusatuloiden takia. Tukilevyt tulevat erilaisissa malleissa ja tyypeissä, kun taas keskirengasrenkailla on tietty tehtävä, joka auttaa pyörän keskittämisessä.

Tilaa helposti verkkosivustomme kautta

Suspekoimme, että meillä on Euroopan laajin valikoima keskirengasrenkaita välittömään toimitukseen. Kaikki renkaat lähetetään varastostamme useilla eri toimitusvaihtoehdoilla tarjotaksemme nopeimman mahdollisen toimituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *